670 377
questions
1 491 718
réponses
1 460 250
membres
M'inscrire Me connecter
Inscription gratuite !

Traduction du hongrois vers le français

Question anonyme le 19/11/2008 ŕ 15h29
[ ! ]
Bonjour ŕ tous et merci d'avance pour votre aide! je recherche la traduction de ces explications pour réaliser ce perlage... j'espčre que quelqu'un pourra m'aider. merci 19293. Ambri kérdésére a kelta háromszögről: Gyakorlatilag ugyanúgy készül, mint a háromszöges minta - csak az elején egy csomót kell rátenni: Tehát a képen készült kelta háromszög leírása: 1-2. sor: 11/0-ás delica 3-szor páratlan szem - ez lesz a háromszögek belső oldala - én, ha jól számoltam, akkor 3*25 szemmel kezdtem - ez így egy kicsit passzos lett, így egy kicsit nagyobb szemszámot javasolok. Mivel peyote technikával készült, ez gyakorlatilag a második sort is jelenti.Ha megvan a megfelelő szem-szám, akkor a kör bezárása előtt lazán egy csomót kell rá kötni (olyan, mint amilyet a cipőfűzőre kötünk masni nélkül). Ha megvan a laza csomó, akkor szembe a kört be kell zárni úgy hogy át kell fűzni a cérnát az első néhány gyöngyön. Ekkor már látszik a kelta háromszög körvonala. 3. sor: 11/0 delica - peyote techinikával készül - A sarkok kiképzése a következő: két egymás mellett álló gyöngy közé 2 db gyöngyöt kell fűzni. A mellékelt 3. képen a kék színnel jelölt gyöngyök ábrázolják ezt a sort. Én a soremelést nem a csúcsoknál szoktam csinálni, hanem valahol a háromszög oldalán - nekem így egyenletesebbek a csűcsok. Tehát ezt a sor úgy fűztem, hogy kb. 3-4 gyöngy után elkészítettem az első csúcsot, maj innét számoltam a szemeket, hogy mikor kell a következő. Arra folyamatosan figyelni kell, hogy az elején megkötött laza csomó ne szoruljon meg, és, amikor egy-egy kereszteződéshez érünk, akkor át kell bújtatni a tűt és a cérnát. 4.-5. sor: Azonos a 3. sorral - A sarkoknál lévő két gyöngy közé minden esetben 2 db gyöngyöt kell fűzni. 6. sor: 11/0-ás kása gyöngyöt fűtem záró sornak - Itt a sarkoknál lévő 2 gyöngy közé már csak 1 db kása gyöngyöt fűztem. A kör végén a cérnát visszavezettem az elsó sorba. Másik oldal 1. sor: Azonos az első oldal 1 sorával. Másik oldal 2. sor: A közös első sorra el kell készíteni az első oldal 2. sorával azonos sort - a sarkoknál dupla gyöngyöt kell fűzni. Második oldal 3.-4.-5. sor: Ugyanúgy kell fűzni, mint az első oldalét. Második oldal 6. sor: Közös lesz az első oldal 6. sorával, tehát a már felfűzött gyöngyökkel csak össze kell kötni a két oldalt. 19293. http://www.nlcafe.hu/index.php?block=forum_kepmegjelenito&hszid=12673826&forumid=94415&imgid=1Ambri kérdésére a kelta háromszögről: Gyakorlatilag ugyanúgy készül, mint a háromszöges minta - csak az elején egy csomót kell rátenni: Tehát a képen készült kelta háromszög leírása: 1-2. sor: 11/0-ás delica 3-szor páratlan szem - ez lesz a háromszögek belső oldala - én, ha jól számoltam, akkor 3*25 szemmel kezdtem - ez így egy kicsit passzos lett, így egy kicsit nagyobb szemszámot javasolok. Mivel peyote technikával készült, ez gyakorlatilag a második sort is jelenti.Ha megvan a megfelelő szem-szám, akkor a kör bezárása előtt lazán egy csomót kell rá kötni (olyan, mint amilyet a cipőfűzőre kötünk masni nélkül). Ha megvan a laza csomó, akkor szembe a kört be kell zárni úgy hogy át kell fűzni a cérnát az első néhány gyöngyön. Ekkor már látszik a kelta háromszög körvonala. 3. sor: 11/0 delica - peyote techinikával készül - A sarkok kiképzése a következő: két egymás mellett álló gyöngy közé 2 db gyöngyöt kell fűzni. A mellékelt 3. képen a kék színnel jelölt gyöngyök ábrázolják ezt a sort. Én a soremelést nem a csúcsoknál szoktam csinálni, hanem valahol a háromszög oldalán - nekem így egyenletesebbek a csűcsok. Tehát ezt a sor úgy fűztem, hogy kb. 3-4 gyöngy után elkészítettem az első csúcsot, maj innét számoltam a szemeket, hogy mikor kell a következő. Arra folyamatosan figyelni kell, hogy az elején megkötött laza csomó ne szoruljon meg, és, amikor egy-egy kereszteződéshez érünk, akkor át kell bújtatni a tűt és a cérnát. 4.-5. sor: Azonos a 3. sorral - A sarkoknál lévő két gyöngy közé minden esetben 2 db gyöngyöt kell fűzni. 6. sor: 11/0-ás kása gyöngyöt fűtem záró sornak - Itt a sarkoknál lévő 2 gyöngy közé már csak 1 db kása gyöngyöt fűztem. A kör végén a cérnát visszavezettem az elsó sorba. Másik oldal 1. sor: Azonos az első oldal 1 sorával. Másik oldal 2. sor: A közös első sorra el kell készíteni az első oldal 2. sorával azonos sort - a sarkoknál dupla gyöngyöt kell fűzni. Második oldal 3.-4.-5. sor: Ugyanúgy kell fűzni, mint az első oldalét. Második oldal 6. sor: Közös lesz az első oldal 6. sorával, tehát a már felfűzött gyöngyökkel csak össze kell kötni a két oldalt. http://www.nlcafe.hu/index.php?block=forum_kepmegjelenito&hszid=12673826&forumid=94415&imgid=1
Répondre
Publiez votre réponse
Rčgles de bonne conduite :
  • Du respect et de la politesse envers les autres
  • Un style rédactionnel clair, une orthographe soignée
  • Le langage SMS n'est pas autorisé
  • Une réponse construite, détaillée et argumentée
  • Pas de propos insultant, diffamatoire, ni xénophobe
  • Pas de publicité, de spam, ni de contenu illicite
  • Pas d'information personnelle divulguée
  • Pas d'échange d'email, ni de coordonnées personnelles
Réponses sur le thčme « 
traduction du hongrois vers le français
 »
Etes-vous un expert ?
Répondez ŕ l'une de ces questions !
Posez votre question maintenant !
Publiez votre question et obtenez des réponses d'experts bénévoles et de centaines d'internautes, gratuitement.
Titre de votre question :
Votre question en détails :
T14.051